銀座スペイン倶楽部で購入した、ガルナッチャのワイン。カンポ・デ・ボラハはサラゴサの北西にある地域のワインらしい。年間の降水量は300mで寒暖差が激しくかなり晴れた地域のようだ。
Productor: Bodegas Aragonesas http://www.bodegasaragonesas.com/
Denominación de origen: Campo de Borja (España) http://www.campodeborja.com/
テイスティングノートはこんな感じらしい
TASTING:
• Colour: The colour is a clear and bright cherry red.
• Aroma: The aromas are potent, strongly reflecting the grape variety with spicy hints afforded by the "crianza" in oak casks and the maturing in bottle.
• Palate: On the palate it is smooth, full tasting and well-structured and lingers on.
ガルナッチャらしいヨーグルト香と濃縮ジュースのように濃い液質。スペイン人が濃いとおもう先入観というか偏見とワインの濃さはかぶるような気がする。
石垣牛のソーセージなどといっしょにいただく。チョリソというか島唐辛子を練りこんだものは辛い。が、濃いワインかビールと一緒に頂いたらおいしいと思う。