n.v. Baron de Breban Brut





安うまフラグで購入した、スパークリングワイン。作っているのはプロヴァンス地方。香りがすごくいい。桃・青リンゴ・蜂蜜かなぁ。非常にフルーティーながらも辛口。口の中がすっきりする。

なお、烏賊とは合わなかった。書いてある通り、焼いたものやいぶした味わい、鰹節などのっているものでもいいとおもう。日本語のラベルにはシャルドネが入っていたが、たまたま見つけたパンフレットには含まれていなかった。どちらが正しいのだろうか。

Assembling of Ugni–blanc, traditional variety of vine in Provence and Colombard, variety of vine
with great aromatic potential. Processed according to very strict specifications established by the firm," LES
VINS BREBAN "and enforced on its wine-producing partners - the exact vintage date is determined, it is
transformed into wine at low temperatures, and specific yeasting is used. These basic wines have all of the
specifications required to produce premium sparkling wines; fine flavours, good sourness, high acidity and
ideal alcoholic richness. Fruit of a second fermentation known as "head taking", the Sparkling wines BRUT
Blanc de Blancs are filtered, bottled, and put on the market.


Terroir : South West and South East of France. Provence.
Grape varieties : 80 % Ugni-Blanc - 20% Colombard

Les Vin Breban

コメント