[2004]LA FORTUNA ""Brunello di Montalcino D.O.C.G."

ブルネッロ・ディ・モンタルチーノ。作り手のページを見ていると15-20年は寝かしたほうが旨いよとか何とか書いてある。確かに少し樽っぽいしまだまだ若い突き刺すような植物の香りと味わいがすこし。注いで少し待つと、静かな液質に香りが少しづつのぼる。

作り手のページに出ていたテイスティングノート以下のとおり。サビといった場合どんな金属のサビをいうのだろう・・・

Ruby red tending to "light burgundy red". The bouquet reminds of intense graphite, rust, morello cherry dipped in chocolate, mint, dry hay, violet in the nose. Taste satisfies the olfactory pleasure lavishing sensations of black truffle, violet, liquorice and plum.
Wine with a rich alcoholic content and as much freshness with wide tannin, initially velvety and then ending a bit dry, as fully characterised by the vine. The wine dithers between alcohol and freshness but at the end freshness prevails. Medium-bodied, with a long aromatic persistence. Liquorice and fresh plum aftertaste.

graphite:鉛
rust:錆
hay:干し草
violet:すみれ
liquorice:甘草



購入元:楽天アサヒヤ
購入価格:5300円
購入時期:2012/06
ぶどう品種:サンジョベーゼ

作り手のサイト:http://www.tenutalafortuna.it/

そごうのお惣菜など。
サラダ、キッシュ、それに玉ねぎをぐりぐりして上にきのことハンバーグ?の蓋が乗ったもの。
秋の玉ねぎの甘みはほんとうに楽しい。