[2012]Le Chat Noir Aude Valley Chardonnay //Vincent Charleux(WM)

アーリオオーリオブームに帆立貝柱の缶詰とキャベツでパスタ。スパゲッティは太めのやつを使用(14分ゆでる)ほんのりワインをいれて癖を抑える。昼ごはんなので、使ったワインをコップ酒にしていただく。ハウスワイン的味わいのシャルドネ、天気の良い昼下がりに飲むのはおいしい。秋から冬のキャベツは美味しい。それに缶詰のだしがすごい。

魚介系缶詰を使ったパスタは面白そうだ。



作り手のテイスティングノートにあるのは以下のとおり。
Tasteing Note: Pale yellow in colour with bright green highlights. The nose is
primarily fruit-driven, expressing white peach, citrus and cut apple aromas
with just a hint of oak derived spice. The palate is more intense than 2011,
with a depth of stone fruit, pear and melon flavours wrapped in crisp mineral
acidity before a long, complex finish.